Je kunt me volgen door hier je mail adres in te vullen

woensdag 28 augustus 2013

Stadswerkplaats Utrecht en de winkel Pico-bella in Culemborg

Het is al weer even geleden maar ik heb zeker niet stil gezeten! Hier toch maar weer eens een update..

Stadswerkplaats Utrecht
Sinds vorig jaar ben ik verbonden aan de stadswerkplaats Utrecht. Ik heb me, samen met anderen, ingezet om een failliete organisatie weer nieuw leven in te blazen. En dat is behoorlijk goed gelukt! We hebben inmiddels een nieuwe ruimte met nieuwe machines kunnen neerzetten in de wijk Overvecht. Nu zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de officiĆ«le opening op zaterdag 5 oktober as. (komt allen.. ;-) Bij de Stadswerkplaats Utrecht kun je terecht voor diverse cursussen (meubelmaken, meubelstofferen, houtbewerking, ed), je kunt vanaf volgende week gebruik maken van de Open Werkplaats waar je tegen betaling van een uurtarief gebruik kunt maken van de werkplaats met al zijn gereedschappen en machines en we hebben het 'Houtatelier'. Het Houtatelier biedt werkplekken die je per maand kunt huren voor 1 of 4 dagen in de week. 

Zie voor meer informatie onze prachtige website: www.stadswerkplaatsutrecht.nl 

Vanaf juli huur ik zelf ook een werkplek voor 1 dag in de week in het Houtatelier. Hier ben ik druk bezig met nieuwe meubels.. hopelijk kan ik daar binnenkort wat van laten zien.. veel is nu in grondverfstadium... Pico-bella in Culemborg
Een andere dag in de week loop ik 'stage' bij een winkel in Culemborg; Pico-bella. Via via ben ik bij de eigenaresse terecht gekomen wat meteen erg goed klikte. Ik leer van alles over de winkel en probeer te helpen waar ik kan. Soms neem ik wat stoffeerwerk mee maar ik heb er ook mijn eigen meubels voor de verkoop staan. De winkel spreekt me enorm aan omdat de eigenaresse niet alleen haar eigen meubels opknapt en verkoopt maar ook werk-ervaringsplekken wil opzetten voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Ze is nog druk met het aanpassen van haar website maar neem vast een kijkje op www.pico-bella.nl en mocht je in de buurt zijn van Culemborg, de winkel is zeer de moeite waard! (wel even op de openingstijden letten..)

Nieuwe stof voor Pico-bella stoelen

Hier heb ik van skai nieuwe overtrekken gemaakt voor deze pico-bella krukjes

Een nieuw stofje voor een pico-bella kinderbankje

Hier staat het bankje en het krukje in de winkel

Het werk van mij wat nu bij Pico-bella staat..

Nog een foto van de winkel met twee van mijn krukjes..

Dat was het voor nu.. wanneer ik weer nieuwe meubels af heb zal ik ze zeker weer laten zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten