Je kunt me volgen door hier je mail adres in te vullen

vrijdag 30 december 2011

Brocante krantenbak vervolgt zijn weg...

De term 'brocante' doet het vandaag de dag altijd goed lijkt het. Zou het gebruik van deze term in de kop ervoor zorgen dat ik meer 'hits' krijg op het internet? Ik heb de term ook maar eens opgezocht. De betekenis is als volgt: bro` can - te de -woord (vrouwelijk) Zuid-Nederlands curiosa, spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet als antiek kunnen worden beschouwd.
Welhier: een oude krantenbak, maar is deze antiek of niet?... De betekenis van antiek ook maar eens opzoeken... Antiek: oude, waardevolle kunstvoorwerpen van minstens 100 jaar oud.
Met een klein beetje research kan ik dus stellen dat de krantenbak wel degelijk brocante is en niet antiek.. althans ik ga er vanuit dat dit exemplaar nog geen 100 jaar oud is.. In ieder geval ben ik hem lekker aan het 'restylen' (ook zo'n mooi woord...) Op de foto zie je dat ik op de kap van de bak een ontwerp van vogels heb gemaakt. Ik heb dit met zwarte verf aangebracht, nagetekend/ -schilderd. (helaas heb ik het ontwerp niet zelf bedacht maar uit de VT Wonen gehaald). De ondergrond is grijs, niet echt goed te zien op de foto.. De bak zelf staat nu te drogen in de eerste laag grijs en er komt nog een nieuw voetje onder. Wordt vervolgd!
Hier nog de oorspronkelijke staat van de krantenbak

1 opmerking: