woensdag 28 september 2011

Houtworm

Iets nieuws in mijn 'meubel-opknap-carrière'; Houtworm. Het is makkelijk te herkennen door de vele gaatjes in het hout. En nu?? Een rondgang langs internet, de bouwmarkten, de wijsheid van mijn vader leert dat je het kunt bestrijden met gif. Gif gebruiken.. ik?? Milieubewust als ik ben; scheid ik daarvoor mijn plastic, gebruik ik een gft bak, breng netjes het papier en glas naar de daarvoor bestemde bakken?? Hmmm... Maar de rondgang leert ook dat ze niet zo maar vanzelf verdwijnen of je met een plantenextract te lijf kunt gaan. Dus toch maar in de bouwmarkt gif gekocht. Thuis alle voorbereidingen getroffen door de ramen goed open te zetten, een stofmasker voor te doen, handschoenen aan en spuiten maar... En nu maar hopen dat alle beestjes geëlimineerd zijn!

weer wat gevonden...



Even de kinderen naar school brengen.. op de terugweg kom ik langs het grofvuil, mijn oog valt er meteen op. Er staan wat houten meubels tussen. Een salontafel die ik niet mooi vind en ook veel te groot is. Maar wat staat ernaast? Een klein bijzet tafeltje/ plantentafel. Precies het juiste formaat om ook nog kwijt te kunnen op de zolder... Ik heb meteen diverse ideeën in mijn hoofd wat ik ermee kan doen. Ik denk er nu aan om hem lekker kitscherig roze te maken met bloemen van goud erop geschilderd... eerst maar eens schuren en in de grond zetten... ik hou jullie op de hoogte!

woensdag 21 september 2011

Mijn blog op een website!

Vanaf nu kun je een verwijzing naar mijn blog ook vinden via de site van allesbrocante.nl ! En binnenkort ga ik naar de woonbeurs in de RAI, eens kijken welke inspiratie ik daar kan halen...Voelt allemaal zo leuk...!

zondag 11 september 2011

visitekaartjes

Binnenkort ga ik naar een bijeenkomst van de KvK 'de kracht van de ondernemende vrouw'. Volgens mij een interessante bijeenkomst waarbij ik ongetwijfeld nieuwe interessante mensen zal ontmoeten. Maar als ik mezelf ook wil promoten is het natuurlijk handig om een visitekaartje te hebben. En aangezien ik op dit moment last heb van een darmontsteking wil het fysieke werken aan de meubels even niet zo vlotten. Hoe kun je je tijd op de bank dan beter inzetten achter de computer voor een ontwerp voor een visitekaartje...! Dit is hem uiteindelijk geworden, ik ben benieuwd wat het me oplevert...

zondag 4 september 2011

De sfeer van Noorwegen






Vond nog een foto uit mijn eigen archief uit Noorwegen bij een huis van vrienden.. De sfeer van deze foto past helemaal bij mijn liefde voor oude meubels...